Hallo Paleo, het Oergezonde kookboek

Hallo Paleo, Kookboek Oergezond

In Hallo Paleo maak je kennis met Leo. Hij staat symbool voor onze verre voorouder die leefde in het Paleolithicum (het oude stenen tijdperk). Leo at wat hij in de natuur kon vinden: mager vlees, vis, schaaldieren, groente, fruit, eieren, noten en zaden. Dit voedsel zorgde er voor dat hij gezond en fit was.

Bestel hier het Hallo Paleo, het Oergezonde kookboek

Hallo Paleo het oergezonde kookboek

Genetisch lijken wij nog veel op onze voorouders. We hebben dan ook lange tijd op deze manier gegeten. Pas sinds de opkomst van de industriële revolutie zijn we steeds meer sterk bewerkte voeding gaan eten. Veel van onze dagelijkse producten zitten vol met suikers en e-nummers. Sindsdien zien we een stijging van moderne welvaartsziekten zoals obesitas, allergieën en bepaalde vormen van kanker. Kunnen we deze ziekten bestrijden of voorkomen door weer net als onze voorouders te gaan eten? Dit boek helpt je daarmee op weg met praktische informatie en (h)eerlijke recepten!

Recensie(s)

Dit kookboek is gebaseerd op paleo-voeding, d.w.z. voeding zoals de mens dat at in het Stenen Tijdperk: (mager) vlees, vis, schaaldieren, groenten, fruit, eieren, noten en zaden. De eerste 33 bladzijden gaan in op het waarom van deze voeding, wat de consequenties zijn, een dertiental superfoods, smaakmakers en een Nederlandse seizoenskalender voor groente en fruit. De recepten zijn voor ontbijt, lunch, diner, nagerechten, smoothies, tussendoortjes en zes, apart genoemde, bloemkoolrecepten.

Bij de recepten staan regelmatig variaties en/of tips. De gekleurde, eenvoudige en soms humoristische illustraties verlevendigen het boek evenals de verschillende, gekleurde lettertypes. Eenvoudig receptenregister en aanbevelingen van ervaringsdeskundigen. Geschikt voor hen die deze wijze van eten nastreven én kookkennis bezitten.

Bestel hier het Hallo Paleo, het Oergezonde kookboek

Hallo Paleo het oergezonde kookboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *