Oerdieet pleidooi video over Remko Kuipers, terug naar de oertijd

Oerdieet pleidooi video over Remko Kuipers, terug naar de oertijd. De mens heeft zijn omgeving volledig aangepast aan zijn eigen wil. Dat zie je als je in een supermarkt komt. Oerdieet zoals we die hadden is er niet meer, want je hoeft niets meer te plukken of te zoeken en nergens achter aan te rennen. Alles ligt keurig in het schap. Handig en makkelijk zou je denken. En toch doen we het fout.

De eerste mensen voedden zich 160.000 jaar geleden met groenten, fruit, noten, vis en zo nu en dan rauw vlees. Dat eetpatroon is pas de laatste 10.000 jaar en zeker in de laatste eeuw drastisch veranderd. Genetisch is het menselijk lichaam echter niet veranderd ten opzichte van de oertijd. Volgens de Groningse hoogleraar Pathofysiologie Frits Muskiet is het menselijk lichaam absoluut niet gebouwd voor het huidige voedingspatroon. Muskiet hield onlangs een pleidooi om meer rekening te houden met de eetpatronen van onze voorouders, als we hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas willen overwinnen.

In onderstaande video zie je ook een gesprek met promovendus Remko Kuipers schrijver van het boek Het Oerdieet die moedermelk onderzoek deed op het eilandje Chole in Tanzania.

Bestel hier het Oerdieet boek van Remko Kuipers

Oerdieet boek bestellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *