Oerdieet video: Ik voelde me niet een sexy persoon!

Ik kwam in aanraking met het Oerdieet (Paleo dieet), ongeveer een jaar geleden. Ik was door een stressvolle periode gegaan omdat ik aan het afstuderen was. Ik had allerlei vage klachten en was vaak erg moe. Mijn voeten voelden soms koud en gevoelloos aan en ik was regelmatig duizelig en had vaak hoofdpijn.

Oerdieet boek bestellen

Er waren nog wel meer vage klachten zoals het niet goed kunnen concentreren en soms had ik het ineens weer heel erg warm. Gewoon allemaal rare vage klachten die naar mijn inzien een twintig jarig vrouw niet zou moeten hebben.

Ik was toentertijd niet echt te dik, ik had geen overgewicht, ik was ook niet ongezond en bewoog best wel regelmatig, deed wat aan sport. Ik was niet buitengewoon, meer gemiddeld, in alle opzichten. Voelde me totaal niet aantrekkelijk in mijn eigen lichaam. Ik voelde me niet een sexy persoon.

Ik voelde me een standaard persoon en saai. En dat wou ik niet zijn.

Maar toen kwam ik via een vriend van een vriend achter het Oerdieet, ook wel het Paleo dieet, genaamd. Zij deed het Oerdieet omdat ze er bij haar een afwijking was gediagnosticeerd waardoor ze bepaalde voedsel niet meer mocht hebben.

Ze at geen suiker, granen, brood melk, kaas meer en ging zich alsmaar beter voelen. Ook verloor ze veel kilo’s aan gewicht. 

Later hoorde ze ook over het Oerdieet, en wat je daarbij niet mag eten. Op dat moment wist ze dat ze toen eigenlijk al automatisch aan het Oerdieet was begonnen, dus zonder dat ze daar erg in had gehad.

Ik dacht toen: als zij door al door het laten staan van bepaalde soorten voedsel, zelf met een lichamelijke afwijking en ziekte, zich heel goed ging voelen waarom zou het dan niet bij mij werken om mijn vage klachten tegen te gaan?! En als ik daarbij dan ook nog wat gewicht zou verliezen dan zou dat een mooie bijkomstigheid zijn.

Oerdieet boek bestellen

Ik stopte met mijn standaard ontbijt en begon met het eten van een ontbijt wat bij het Oerdieet hoort. Ik begon met het eten van smoothies en eiwitrijk voedsel zoals een omelet (of wat je maar kan maken met een eitje) als ontbijt. Ik nam er soms ook wat bacon bij. Ik at niet meer wat ik meestal deed: een kommetje met Cornflakes. Dat was een beetje mijn standaard ontbijt. En als ik daar nu op terug kijk dan heb ik best wel heeeel veel Cornflakes gegeten! ;)

 

Bekijk onderstaande Engelstalige video over het Oerdieet / Paleo dieet:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *